„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Bibliotekāriem ir jābūt redzamiem

Latgales centrālajā bibliotēkā un bērnu bibliotēkā „Zīlīte” Daugavpilī 14.jūnijā viesojās bibliotekāru grupa no Rīgas, Kokneses un Preiļiem. It kā nekā neprasta, ja neskaita, ka viņi ieradās ar velosipēdiem no Preiļiem, nobraucot nedaudz vairāk par 60 kilometriem. „Cilvēki atplaukst, mūs ieraugot, viņiem ir pārsteigums, interese. Mums pīpina autovadītāji, mēs skandinām velosipēdu zvaniņus. Mums ir svarīgi būt redzamiem, popularizēt bibliotēkas,” stāsta velobrauciena par bibliotēkām „Baltic Star” dalībnieki.

Šāda bibliotekāru kustība „Cycling for Libraries” (velobrauciens par bibliotēkām – angļu val.) norisinās jau vairākus gadus. To esot aizsākuši Somijas kolēģi, bibliotēku informācijas tehnoloģiju puiši. 2011.gadā uz šo trako pasākumu devās pieci bibliotekāri no Latvijas, brauciens bija 650 km no Kopenhāgenas uz Berlīni, tajā iesaistījās ap simts cilvēku no visas pasaules. Nākamajā gadā velobrauciens notika Baltijas valstīs, un tie, kas toreiz gribēja pamēģināt un uzdrošinājās, tagad esot jau pavisam „saslimuši” un palīdz organizēt. Sekoja velobrauciens Amsterdama-Brisele, šogad augustā tas notiks maršrutā Monpeljē-Liona, savukārt „Baltic Star” esot tāds lokāls pasākums un treniņš gaidāmajam lielajam braucienam, vai arī iespēja iesaistīties tiem, kas netiks uz Franciju.

Visu rakstu lasiet 17.jūnija numurā.