„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.4 °C
skaidrs laiks

Kāpēc pēc modernizācijas ūdens Silenes ciemā kļūs dārgāks?

Pēc ilgas apspriešanas divās finanšu komitejas sēdēs Daugavpils novada domes deputātu vairākums 12.jūnijā pieņēma jaunos ūdens un kanalizācijas tarifus Skrudalienas pagastā. No 1. augusta par ūdeni būs jāmaksā 0,94 eiro un par kanalizāciju 1,14 pašreizējo 0,71 eiro un 0,85 eiro par m3 (bez PVN). Pret tarifu paaugstināšanu nobalsoja „Saskaņas centra” deputāti Aļona Annišineca, Jevgeņijs Gridasovs, Valērijs Hrapāns un Edgars Kucins.

Silenes zemnieks Mečislavs Lobonarskis pastāstīja, ka līdz viņa mājai ir atjaunots padomju laikos būvētais ūdensvads. Uzlabojumi ir, proti, ūdenim vairs nav sliktas garšas, kāda bija pirms rekonstrukcijas, toreiz pat govis atteicās dzert šādu ūdeni. Tomēr saimnieks ir pārdomu krustcelēs, vai vajag pieslēgties centrālajai kanalizācijas sistēmai. Saimnieks tur 6 govis, un tās taču nelieto kanalizāciju. „Novada domes pieņemtie nedaudz vairāk kā 90 centi par m3 ūdens -- tas pagaidām nav dārgi. Uzskatu, ka pie tādas cenas visas mājas var pieslēgties centrālajai ūdensapgādes sistēmai, Taču ja es aiziešu pensijā un saņemšu valsts solītos 83 eiro (lielākai pensijai pietrūkst darba stāža) un ja šis tarifs pieaugs līdz 2 eiro par m3, es nespēšu samaksāt par ūdeni. Tad es atkal ūdeni smelšu no savām divām akām.”

Arī pensionētajai skolotājai Anastasijai Ustinovai ir aka, tomēr viņa māju ir pieslēgusi gan ūdensvadam, gan kanalizācijas sistēmai. „Nav vairs tie gadi un veselība, lai mājās sanestu akas ūdeni veļas mazgāšanai. Tagad veļu mazgāju ar centrālā ūdensvada ūdeni, bet uzturā joprojām lietoju akas ūdeni.”  

Visu rakstu lasiet 17.jūnija numurā.