„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Nekad jau nevar zināt, kas būs tā dzirkstelīte

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis Līgo vakaru, kā jau gadiem ierasts, pavadīs laukos kopā ar draugiem, jo šajos svētkos cilvēka saikne ar dabu un senču tradīcijas iegūst īpašu nozīmi. Tiesa, pirms runāt par Jāņu svinēšanu, mūsu saruna ievirzās par pilsētas saimniecības problēmām. Un arī šādai sarunas secībai ir zināma līdzība ar Jāņu tradīcijām, - pirms Līgo vakara saimniecībai ir jābūt sakārtotai - laukiem appļautiem, dārziem izravētiem. Protams, pilsētas dzīvei ir cits ritms, taču Jāņu diena visiem iezīmē pusi no gada ritējuma, tādēļ atskats uz tajā paveikto un notikušo ir visai lietderīgs.

-Pašlaik visi daugavpilieši un arī pilsētas viesi izjūt ielu remonta radītās satiksmes neērtības.

-Šobrīd celtnieki dara visu iespējamo, lai satiksmes ierobežojumi būtu pēc iespējas mazāku periodu. Būvniekiem ir pagarinātā darba diena, viņi strādā brīvdienās un vakaros. Celtnieki cer agrāk, nekā plānots, pabeigt darbus pie cietokšņa arkas, lai varētu atvērt reversīvo kustību. Visi galvenie ielu remontdarbi tiks pabeigti šogad, atsevišķos objektos gan varētu palikt apzaļumošana, šur tur - ar gājēju ērtībām saistītie darbi. Domāju, ka celtnieki ir pārliecinājušies, ka nekādas atlaides neviens viņiem netaisās dot, par uzņemtajām saistībām ir jāatbild.

-Ne tikai remonti, bet augustā paredzētā atkritumu apsaimniekotāja nomaiņa skars visus pilsētniekus. Vai te nebūs sarežģījumi?

-Pārejas periodā kādas neērtības varētu būt, bet tām būs pagaidu raksturs, jo par 43% zemāks tarifs, kuru piedāvā jaunais apsaimniekotājs, ir tā vērts, lai neērtības paciestu. Viņi šim procesam gatavojas laikus - informē iedzīvotājus, pārslēdz līgumus, strādā ar juridiskām personām.

Visu rakstu lasiet 20.jūnija numurā.