„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Daugavpils kļūst pieejamāka

Projekta „Mapeirons” koordinators Tālis Bērziņš pastāstīja, ka Daugavpili var uzskatīt par draudzīgu pilsētu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Jaunās sabiedriskās ēkas, piemēram, Marka Rotko centrs vai Daugavpils olimpiskais centrs, ir pieejamas un ērtas, savukārt dažās pašvaldības iestādēs vēl ir grūti iekļūt. Pastāv problēmas ar pastaigām pa ielām – uzbraukšana un nobraukšana no trotuāra, bet kopumā pilsētas centrs ir sakārtots. Galvenā problēma cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir izkļūšana no savas tipveida mājas, kad, piemēram, jānokāpj 4—5 stāvi. Šī problēma jārisina daudzdzīvokļu namu renovācijā.

Uz tikšanos bija ieradušies Daugavpils pašvaldības pārstāvji. Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Benita Siliņa pastāstīja, ka Daugavpilī daudzas iestādes, īpaši sociālajā jomā, ir iekārtotas tā, lai tās varētu izmantot cilvēki ar īpašām vajadzībām. Turklāt objekti, kas līdz šim nebija pieejami, tiek aprīkoti ar uzbrauktuvēm, speciālām margām un iebrauktuvēm.