„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

2015. gadā kadastrālo vērtību lauksaimniecībā izmantojamajai un meža zemei saglabās 2014. gada līmenī

 

 

Trešdien, 25. jūnijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības un Valsts zemes dienesta speciālistiem, lai pārrunātu zemes kadastrālās vērtēšanas jautājumus un kadastrālo vērtību aprēķināšanu lauksaimniecībā izmantojamajai zemei un meža zemei.

 

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar sanāksmes dalībniekiem vienojās, ka 2015. gadā kadastrālās vērtības lauksaimniecībā izmantojamajai zemei un meža zemei paliks 2014. gada līmenī. Savukārt, sākot ar 2016. gadu, kadastrālā vērtība lauksaimniecībā izmantojamai zemei un meža zemei varētu tikt aprēķināta, ņemot vērā nekustamā īpašuma nodokļa apmēra pieauguma ierobežojumu.

 

„Esmu gandarīts par šo konstruktīvo sanāksmi. Ja Ministru kabinets akceptēs mūsu panākto vienošanos, ka 2015. gadā kadastrālās vērtības lauksaimniecībā izmantojamajai un meža zemei saglabājas 2014. gada līmenī, tas pozitīvi ietekmēs Latvijas lauku saimniecību un meža nozares attīstību,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

________________________

Informāciju sagatavoja:

Kaspars Funts,

Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks

tālrunis: 67878705, mob.: 29467772;