„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.0 °C
daži mākoņi

Daugavpils pārtapa par Baltijas studentu galvaspilsētu

Ar dziesmotu lāpu gājienu no Daugavpils Universitātes līdz Marka Rotko mākslas centra pagalmam 27. jūnijā sākās 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”. Tie turpinājās trīs dienas un pulcēja aptuveni 5000 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Pirmo reizi „Gaudeamus” vēsturē Baltijas studentu dziesmu un deju svētki notika nevis galvaspilsētā, bet ārpus tās - šoreiz Daugavpilī.

Svētku atklāšanā un festivālā piedalījās Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, Lietuvas Izglītības un zinātnes ministrijas viceministrs Rimants Vaitkus un Igaunijas Izglītības un pētniecības ministrijas kanclers Janers Holms.

Ī.Druviete atzina, ka „Gaudeamus” ir visskaistākā Baltijas valstu vienotības tradīcija, tie ir svētki izglītībai, zinātnei un mākslai. Turklāt „Gaudeamus” rīkošanai esot liela nozīme Baltijas valstu savstarpējās solidaritātes attīstībā. „Būdami Eiropas Savienībā, savu reģionālo kopības izjūtu dažkārt mēdzam zaudēt, bet „Gaudeamus” to palīdz atgūt. Daugavpilij šie svētki īpaši nozīmīgi, jo parāda, cik ļoti pilsēta ir uzplaukusi,” teica ministre.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzrunā svētku dalībniekiem uzsvēra, ka Daugavpilī darbojas desmit augstskolas, lielākā no kurām ir Daugavpils Universitāte ar 2500 studentu.

Visu rakstu lasiet 1.jūlija numurā.