„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

„Dzīparu namiņā” top neparasti rokdarbi

Ilūkstes novads ir bagāts ar prasmīgām, pieredzējušām rokdarbniecēm, kuras pirms pieciem gadiem sanāca kopā un izveidoja savu klubiņu, ko nosauca par „Dzīparu namiņu”. Divreiz mēnesī - sestdienā - rokdarbnieces sapulcējas, lai dalītos savā pieredzē un mēģinātu kopā īstenot žurnālos un internetā uzietās oriģinālās rokdarbu idejas. Nu jau vairākus gadus dāmas apmeklē arī pasākumu „Rokdarbu maģijas skola” Jēkabpilī, kur šogad rādīja savas meistarklases.

„Dzīparu namiņa” vadītāja Silvija Baginska stāsta, ka vienas no pieredzes bagātākajām rokdarbniecēm esot Marija Tīta un Marija Kviļūne, no kurām vienmēr ir ko pamācīties. Dažreiz rokdarbniecēm galvenais esot pabūt kopā un parunāties, jo, darinot rokdarbus, pagūst izrunāt arī daudzas citas lietas, dalīties receptēs un interesantā dzīves pieredzē.

Klubiņa telpās krājas visdažādākie rokdarbi, darināti tradicionālās un neparastās tehnikās. Daudzi no tiem jau paguvuši apceļot izstādes. Silvija izvelk kvadrātveida koka pamatni ar tapiņām, uz kurām uzmet diegus un tad tos veikli sašuj kopā, veidojot glītus kvadrātiņus, kas vēlāk tiks savienoti vienā lielā lakatā. Tā esot rāmīšu tehnika.

Visu rakstu lasiet 1.jūlija numurā.