„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Lina: „Kad es atkal varēšu spēlēt futbolu?”

21.jūnijā piedzēries autovadītājs izraisīja avāriju, kuras rezultātā Lina Jakimoviča zaudēja kāju. 17 gadus vecā meitene tikko ir pabeigusi 10. klasi un ļoti mīl futbolu.  „Kad es atkal varēšu spēlēt futbolu?” bija vieni no pirmajiem vārdiem, ko meitene izrunāja slimnīcas palātā, nākusi pie samaņas.

Uzreiz pēc pirmās palīdzības sniegšanas Daugavpils slimnīcā kļuva skaidrs, ka operācija jāveic Rīgā. Ar Nacionālo Bruņoto spēku helihopteru meitene tika pārvesta uz galvaspilsētu, kur turpinājās cīņa par viņas dzīvību. Ārsti bija spiesti amputēt kāju, lai Lina varētu izdzīvot, viņiem izdevās izglābt otru kāju. Visu šo laiku blakus Linai atradās viņas mamma.

Labs, atsaucīgs cilvēks, vienmēr palīdzēs – tie ir pirmie vārdi, ar kuriem draugi un paziņas raksturo Linu. Meitenes galvenā aizraušanās bija futbols. Lina Jakimoviča kopā ar citām Daugavpils meitenēm spēlē Latvijas čempionāta augstākās līgas sieviešu komandā - Rēzeknes „VRS-Optimists-R”. 

Ārstēšanās, rehabilitācija un protezēšana maksā bargu naudu. Tie ir vismaz 50 000 eiro. Mamma viena audzina meitu. Mums ir iespēja Linai palīdzēt atgriezties normālā dzīvē.

„Swedbank” ir atvērts konts uz Linas mammas Ludmilas Ivanovas vārda - LV52HABA0551038577436 , personas kods 300967-10223.

Nepalieciet vienaldzīgi, palīdzēsim Linai atgriezties aktīvā un pilnvērtīgā dzīvē!