„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Nakts piedzīvojums Daugavpilī

Aizvadītajās brīvdienās daudzus pilsētniekus pārsteidza lielais riteņbraucēju skaits Daugavpilī. Visu dienu pilsētā ieradās simtiem cilvēku, braucot ar divriteņiem, automašīnās, autobusos un vilcienos. 5. jūlijā Daugavpilī notika Latvijā populārā sporta piedzīvojuma „xRace 2014” III posms.

Sacensību pamatā ir skriešana, orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, braukšana laivās un stratēģiskā plānošana. To visu papildināja nedaudz ekstrēmi speciāli uzdevumi.

Daugavpilī risinājās sacensību trešais – nakts posms. Kopējais starts notika laukumā pie olimpiskā centra sestdien pl. 22.00, savukārt finišs dažādu klašu dalībniekiem bija ieplānots svētdien, sākot no pl. 4.00. Daudzus pilsētniekus, kuri līdz vēlai naktij bija aizsēdējušies ciemos vai arī vēlu atgriezās no darba, varēja nobiedēt steidzīgas riteņbraucēju grupas, kas iznira no tumsas.

Nakts laikā dalībnieki veica dažādus orientēšanās uzdevumus Daugavpils teritorijā, īpaši cietoksnī, peldēja pāri Daugavai un darīja daudz ko citu.

Šajās sacensībās tiek pārbaudīta ne tikai individuālā meistarība, bet arī komandas saliedētība un individuālais cīņas spars. Visgarākajā distancē uzvarēja komanda „ABC Construction”.