„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Ielu remonts rada daudz neērtību

Daugavpils ielu vērienīgie remontdarbi skāruši gandrīz visus bez izņēmuma. Jau iesāktajiem projektiem pievienojās regulārie ceļu remonta un uzturēšanas darbi, pārvēršot braukšanu pa Daugavpili īstā piedzīvojumā. Tomēr šogad gandrīz visi lieli projekti tiks pabeigti un autovadītāji un pasažieri varēs atviegloti uzelpot.

Kā pastāstīja Daugavpils domes Komunālās saimniecības pārvaldes Tehniskās nodaļas vadītājs Igors Prelatovs, pašlaik pilsētā tiek īstenoti seši vērienīgi ceļu būves projekti. KSP pārziņā ir projekti, kas ir saistīti ar darbiem Ventas—Vidzemes, Varšavas, Liepājas, Komunālajā, Daugavas un 18. novembra ielā (A13). Visi minētie projekti, izņemot Daugavas ielu, tiks pabeigti šī gada rudenī.

„Viens no svarīgākajiem aspektiem ceļu satiksmē pilsētā ir Daugavas ielas rekonstrukcija un ar to saistītās neērtības. Šobrīd viss norit pēc plāna, un jau 23. jūlijā būvnieki solās atklāt pilnvērtīgu transporta kustību dzelzceļa tunelī. Pašlaik tur tiek betonēts posms zem arkas. Visiem būvdarbiem ir noteikts tehnoloģiskais process, kura paātrināšana un steiga var radīt problēmas un izmaksu paaugstināšanos, tāpēc cilvēkiem tas ir jāsaprot un nedaudz jāpagaida,” pastāstīja I. Prelatovs.

Pilsētnieki bieži sūdzas, ka objektos nav strādnieku, savukārt darbi ilgstoši netiek veikti. Jāsaprot, ka būvnieki paši plāno savu darbu saskaņā ar noteiktajiem termiņiem.

Visu rakstu lasiet 11.jūlija numurā.