„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Izglītības iestādes Daugavpilī WiFi lieto bez maksas

iestādes Daugavpilī WiFi lieto bez maksas

 

Noslēdzies Lattelecom uzsāktais projekts “WiFi skolās”, kura laikā ierīkoti 100 bezmaksas WiFi punkti. Daugavpilī WiFi ierīkots vairākās izglītības iestādēs – Daugavpils 12.vidusskolā, Daugavpils Universitātē, Daugavpils 2.speciālajā pirmskolas izglītības iestādē, Daugavpils Krievu vidusskolā – licejā un Daugavpils Centra vidusskolā. Tā kā skolu izrādītā interese ir liela, Lattelecom ir nolēmis projektu turpināt un aicina skolas pieteikties bezmaksas WiFi ierīkošanai.

"Lattelecom-free" skolu projekta unikālo lietotāju skaits mācību iestādēs vietām palielinājies pat divas un trīs reizes, piemēram, maija mēnesī unikālo lietotāju skaits Daugavpils Krievu vidusskolā – licejā sasniedza vairāk nekā 2000, savukārt pieslēgšanās skaits bija 8000 reizes. Kopumā unikālo lietotāju skaits mācību iestādēs pēc nepilna pusgada lietošanas mēnesī sasniedz vidēji 6000, savukārt pieslēgšanās skaits mērāms vidēji 65 tūkstošos reižu mēnesī.

 

„Ar šī interneta palīdzību audzēkņiem ir iespēja starpbrīžos gatavoties mācību stundām, izmantojot internetā pieejamos materiālus. Tāpat arī iepazīties ar noderīgu un interesantu informāciju ārpus stundu laika,” saka Daugavpils Centra vidusskolas direktore Nadežda Hetmane, piebilstot, ka arī skolotāji savā darbā veiksmīgi izmanto WiFi.

 

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes interneta tehnoloģiju (IT) administrators Viktors Petrovs, novērojis, ka skolēni arvien biežāk savos telefonos un planšetdatoros meklē iespēju pieslēgties bezmaksas tīklam, nevis lieto mobilo internetu. „Tas, ka internets ir brīvi pieejams vairākās vietās, skolēniem paver plašākas iespējas mācību vielas izziņā,” spriež IT speciālists, kurš atzinīgi vērtē Daugavpils skolām piedāvāto iespēju.

 

“Esam gandarīti par veiksmīgo sadarbību gan ar skolām, gan pašvaldībām, kas ir galvenie šī projekta iniciatori. Droši varam teikt, ka projekts ir pavēris iespēju skolotājiem mācību procesu padarīt interaktīvu un daudz interesantāku jaunietim, kura ikdienas neatņemama sastāvdaļa ir tehnoloģijas. Projekts turpinās un esam gatavi šo sadarbību paplašināt, ar WiFi aprīkojot arī citas skolas, kas izrādīs interesi,” papildina Edgars StrodsLattelecom Interneta un balss biznesa daļas direktors.

 

 

 

Papildu informācija:

Līga Bite

Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja