„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Notika futbola spēle Līnas Jakimovičas atbalstam

20. jūlijā sieviešu futbola komanda „VRS/Optimists-R” (Rēzekne), kurā spēlēja Līna Jakimoviča, kas pirms mēneša iereibuša šofera izraisītas avārijas rezultātā zaudēja kāju, aizvadīja draudzības spēli ar Latvijas sieviešu klubu izlasi.

Ārstiem izdevās glābt Līnas dzīvību, bet viņa zaudēja kāju. Tūlīt pēc traģēdijas draugi un paziņas sāka palīdzēt meitenei – organizēja līdzekļu vākšanu savas draudzenes rehabilitācijai.

Māte audzina Līnu viena, atlabšana un rehabilitācija būs ilgstošs un dārgs process. Lai atlabtu gan fiziski, gan morāli, vajadzīgi vairāki desmiti tūkstošu eiro. Šādas naudas Līnas ģimenei nav. Draugi nav pametuši dzīvespriecīgo meiteni vienatnē ar nelaimi. Jau pirmajās dienās pēc nelaimes tika organizēta līdzekļu vākšana. Līdzekļi tika vākti SK „Lokomotīve” sacensībās 11. jūlijā – to laikā savāca vairāk nekā 2500 eiro. Futbola spēles laikā ziedots vairāk nekā 2000 eiro.

Rēzeknes komandā Līna spēlēja kopš tās izveidošanas, jāatzīmē, ka Rēzeknes klubā spēlē daudzas Daugavpils meitenes.

Uzvaru izcīnīja izlase – 7:1, bet pasākumam bija pavisam cits mērķis. Šoreiz galvenais bija nevis sports, bet vēlēšanās palīdzēt. Stadionā bija novietotas kārbas, kurā spēles apmeklētāji atstāja ziedojumus meitenes ārstēšanai. Par šo spēles aspektu pastāstīja komandas „Optimists” pārstāvis Vladimirs Kloss: „Šodien mēs esam sapulcējušies, lai savāktu līdzekļus Līnai, lai viņa varētu pilnvērtīgi dzīvot, jebkurā gadījumā viņa paliks mūsu komandā. Līna zvana, interesējas, mēs zvanām viņai, Līna ir daļa no mūsu komandas.”

Spēli apmeklēja Līnas vectēvs, kurš pateicās visiem klātesošajiem un bija gandarīts, ka pilsētā ir daudz atsaucīgu cilvēku, kam nav vienaldzīga citu nelaime.

„Swedbank” ir oficiāls konts uz Līnas mātes Ludmilas Ivanovas vārda -- LV52HABA0551038577436 , personas kods 300967-10223.