„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Aglonas koris dziedāja Parīzes Dievmātes katedrālē

Ievas Lazdānes vadītā Aglonas bazilikas Kora skolas grupa dziedāja Starptautiskajā bērnu un jauniešu koru federācijas „Pueri Cantores“ kongresā, kas no 9. līdz 13. jūlijam notika Parīzē. Tas bija jau 39. kongress, „Latgales Laikam“ pastāstīja Latgales „Pueri Cantores“ federācijas pārstāve Inese Stūre.

Aglonas koristi vienīgie pārstāvēja Latviju, un kopā ar 14 valstu koriem un 5200 dziedātājiem dziedāja Dievmātes katedrālē, Svētā Franča Ksavera, Svētā Sulpice baznīcā, Jēzus Sirds bazilikā, Invalīdu laukumā un citās kongresa norises vietās. Kongresā varēja pārliecināties, ka Aglonas bazilikas Kora skola ir guvusi starptautisku atzinību un atpazīstamību. „Aglonas koristi ar savām balsīm kongresa tūkstošbalsīgo kori kuplina katru gadu. Viņi ir dziedājuši Romā, Granādā, Stokholmā, Krakovā, Ķelnē un citviet. Aglonas bazilikas Kora skola, prezentēdama interesantu koncertprogrammu, popularizē Latviju, turklāt koristi iepazīst kristīgo kultūru un Eiropas kultūrvēsturi,“ pastāstīja I. Stūre.

Visu rakstu lasiet 25.jūlija numurā.