„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Preiļos top interesanti mūzikas instrumenti

Preilēnietis Artūrs Savickis ir apbrīnas vērts. Viņš ir akordeona skolotājs Preiļu mūzikas un mākslas skolā, pēc studijām Daugavpils mūzikas vidusskolā un Daugavpils Universitātē atgriezās dzimtajos Preiļos, un strādā skolā, kur bija mācījies pats. Turklāt Artūrs izgudro un meistaro instrumentus, ar mūziku aizrauj 2,5 -- 3 gadus vecus bērnus, viņam ir pat savs bērnu muzikālo cauruļu ansamblis un iecere izveidot marimbu orķestri.

Par mūzikas instrumentu radīšanu Artūrs var stāstīt stundām. Visiem ir zināms, ka mūzikas instrumenti maksā lielu naudu, bet, diemžēl, mūzikas skolās tie nolietojas tikpat ātri kā profesionālajos orķestros. Artūrs atzina: „Skolā instrumenti bieži lūst. Bērni nav vainīgi, ne katrs ražotājs nodrošina labu kvalitāti. Tāpēc es nolēmu, ka nauda nav jāizmet vējā, šo to varu uzmeistarot pats." Popularitāti ir izpelnījies Artūra izgudrojums, kas ir iemūžināts jau TV sižetos, proti, cauruļu sitamais instruments jeb „trubafons”, kā to dēvē Artūrs. Aplūkojot to virspusēji, tas atgādina ūdens cauruļu mudžekli, ietvertu koka rāmī. Artūrs par šādu aprakstu pasmaidīja, atzīdams, ka viss nepazīstamais šķiet dīvains. Taču kad bērni radošajā darbnīcā iemēģināja cauruļu instrumentu, pār Artūru nobira izbrīns un komplimenti.

Visu rakstu lasiet 29.jūlija numurā.