„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Amatierteātri spēlēja kopā ar jūru un sauli

Lai arī aktieri ir stipri māņticīga cilts, 13. Latvijas amatierteātru salidojums Ventspilī notika bez bažām un aizspriedumiem, ar prieku un sajūsmu. No 25. līdz 27.jūlijam dienā valdīja svelme, bet naktis bija kā kūrortos pie dienvidu jūrām, tā ka siltās jakas, ko rīkotāji gādīgi bija ieteikuši ņemt līdzi uz pasākumiem pie jūras, palika ceļasomās.

Salidojums reizi četros gados Latvijas amatierteātriem līdzinās Dziesmu svētkiem, tā ir iespēja parādīt labāko sniegumu, paskatīties uz citiem, satikties, izpriecāties un izspēlēties. Ventspilī šogad pulcējās vairāk nekā 2000 cilvēku no 120 amatierteātriem, kas ir rekordliels skaits kopš salidojumu tradīcijas iedibināšanas 1968.gadā, kad svinēja latviešu teātra simtgadi.

Salidojuma norises vieta, protams, ietekmē dalībnieku sastāvu. Iepriekšējais pasākums 2010.gadā Balvos sapulcināja ļoti daudz teātra spēlētāju no Latgales, savukārt Ventspilī bija sabraukuši vien astoņi. Izrādes spēlēja Daugavpils Tautas teātris „Iskateļ”, Rēzeknes Tautas teātris un teātris-studija „Joriks”, kolektīvu prezentācijās un citas aktivitātēs piedalījās Daugavpils novada KC teātra trupa „Trešais variants”, Vaboles pagasta amatierteātris „Nagaidama prīca”, Balvu Tautas teātris, Salnavas amatierteātris un Isnaudas TN amatierteātris „Isnauda”.

Visu rakstu lasiet 1.augusta numurā.