„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Aglonas jaunietis no Indonēzijas atgriezies ar sudraba medaļu

Jūlijā aglonietis Daniels Krimans Latvijas delegācijas sastāvā devās uz Indonēzijas salu Bali, lai piedalītos 25.starptautiskajā bioloģijas olimpiādē Denpasāras pilsētā.

Šogad par pasaulē bioloģiju vislabāk pārzinošo skolēnu godu cīnījās 238 skolēni no 61 valsts. Daniels olimpiādē godam pārstāvēja Latviju, pārvezdams mājās sudraba medaļu. Jāpiebilst, ka Danielam Krimanam šogad tā jau ir ceturtā lielā uzvara. Janvārī viņš kļuva par labāko biologu Latvijā, iegūstot pirmo vietu un zelta medaļu 36. valsts bioloģijas olimpiādē, februārī jaunietis ieguva I pakāpes diplomu un zelta medaļu 15.valsts ekonomikas olimpiādē, bet martā izcīnīja pirmo vietu un zelta diplomu 64. valsts matemātikas olimpiādē.

Jautājumi izrādījušies ļoti savdabīgi, saistīti tieši ar Indonēziju. Piemēram, jauniešiem bija jāpēta Indonēzijas putnu dziesmu spektrogramma un šīs valsts salās sastopamo augu daudzveidība. Visinteresantāk viņam bijis pētīt garneļu šķirnes, vajadzējis salīdzināt septiņas dažādas garneles, to ūsas, kājas u.tt., neko tādu viņš nebija gaidījis.

Visu rakstu lasiet 1.augusta numurā.