„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Karstums nav ietekmējis ūdens kvalitāti peldvietās

„Latgales Laika” redakcijā vērsās kāds pilsētas iedzīvotājs, kurš satraucies par ūdens kvalitāti Daugavpils peldvietās. Pēc vīrieša teiktā, karstajā laikā ūdens esot kļuvis netīrs, ūdenstilpnēs izplatoties dažādas infekcijas, piemēram, rotavīruss, tāpēc peldēšanās esot veselībai kaitīga.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Inta Vaivode pastāstīja, ka karstajā laikā slimnīcas infekciju nodaļā nav vērojams pacientu skaita pieaugums, darbs norit ierastajā režīmā, nekādas epidēmijas nav fiksētas.

Slimību profilakses un kontroles centra Latgales reģionālās nodaļas vecākā epidemioloģe Nonna Vološčuka noliedza, ka sakarā ar peldēšanos pilsētas ūdenstilpnēs būtu pieaugusi saslimstība ar infekcijas slimībām. Pēc epidemioloģes teiktā, vasarā vienmēr pieaug saslimšana ar zarnu trakta slimībām, taču tas nav saistīts ar peldēšanos, bet ar higiēnas normu neievērošanu. „Lai saslimtu ar rotavīrusu peldoties, cilvēkam būtu jāpeld attīrīšanas iekārtu tuvumā vai nejauši jānorij ūdenī peldošās fekālijas, kas arī ir šīs infekcijas avots, jo pašā ūdenī vīruss nedzīvo,” teic epidemioloģe. Infekcijas var dabūt tiešā vai netiešā saskarsmē ar inficētiem cilvēkiem, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātus produktus vai ēdienu, kas gatavots antisanitāros apstākļos, dzerot netīru ūdeni, ēdot nemazgātus augļus vai dārzeņus.

Visu rakstu lasiet 1.augusta numurā.