„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Pirmo dienu rezultāts – atkritumu kalni un nenokārtotas attiecības ar konkurentu

Ceturtajā dienā pēc tam, kad Daugavpilī uzsācis darbu jauns atkritumu izvešanas operators, no pilsētniekiem jau saņemtas neskaitāmas sūdzības, ka pagalmos ap atkritumu konteineriem sakrājušās atkritumu kaudzes, kuras karstumā nejauki smird.

Firma „Clean R” oficiāli sāka darbu Daugavpilī 1. augustā. Uzņēmuma transporta dienesta vadītājs Valērijs Stankevičs vispirms paziņoja, ka viņi ļoti priecājoties sākt darbu Daugavpilī un kopumā pirmās darbības dienas vērtējot pozitīvi. Tāpat par procesu teica arī pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, kurš personīgi solīja kontrolēt situāciju, ar ko aizvadītajās brīvdienās arī nodarbojies. „Mēs gaidījām, ka būs sliktāk, bet tā nenotika,” teica P. Dzalbe.

Pilsētnieku sūdzības par nepietiekamu jauno konteineru skaitu Valērijs Stankevičs skaidro vienkārši, -- tātad, no apkalpojošās organizācijas saņemts šāds pasūtījums, t. i., runājot par daudzdzīvokļu namiem, tas ir Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums. Ir izveidota speciāla diennakts brigāde, kas ar rezerves mašīnām ārpus maršruta apbraukā punktus un izved atkritumus, lai nepieļautu antisanitārus apstākļus. Pašlaik sadarbībā ar DzKSU firma izskata iespēju palielināt konteineru skaitu, kur tas nepieciešams. Tajā pašā laikā firmai „SpecATU” ir jāizved atkritumi līdz 11. augustam, piemēram, vakar, 4. augustā, uzņēmums izveda atkritumus no Vecās Forštates. Uzņēmums izved atkritumus arī no teritorijām, kas vēl nav noslēgušas līgumus ar jauno operatoru.

Visu rakstu lasiet 4.augusta numurā.