„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Daugavpilī slavēja Pasaules jauniešu dienu krustu

5. un 6.augustā Daugavpils katoļu draudzēs ticīgie slavēja Pasaules jauniešu dienu krustu, kas Latviju sāka apceļot jau jūlija nogalē un noslēdza svētceļojumu šodien, 8. augustā, Terehovā, kur to sagaidīja un tālāk svētceļojumā aiznesa Krievijas jaunieši un garīdznieki.

Otrdien Daugavpilī rīta pusē krustu uzņēma Svētā Pētera ķēdēs draudze. To kopā ar Pasaules jauniešu dienu Dievmātes ikonu atveda speciāls mikroautobuss, ko rotāja uzraksts „Ceļā uz žēlsirdību. Pasaules jauniešu dienas. Krakova. 2016. 25.07. -- 1.08”.

Krusta pavadoņi Gunta, Velta, Nils un Dāvis pastāstīja par abām relikvijām un to, kādas Dieva žēlastības ir saņēmuši caur šo krustu. Pasaules jauniešu dienu krustu, tāpat arī ikonu jauniešiem uzticēja svētais pāvests Jānis Pāvils II. Krusta oriģināls atrodas baznīcā Romā, bet krusts – svētceļnieks - jau ir apceļojis visus kontinentus, daudzas pasaules valstis, ir bijis ieskrāpēts, bojāts.

Krusta ceļš pasaulē aizsākās 1984. gadā, savukārt Dievmātes svētglezna krustam pievienojās 2004. gadā. Arī Dievmāte dara brīnumus cilvēku sirdīs un dzīvēs, pastāstīja jaunieši.

Visu rakstu lasiet 8.augusta numurā.