„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Vai jaunais apkures tarifs interesē tikai trim četriem cilvēkiem?

Kraujas ciemā Naujenes jauniešu iniciatīvas un sporta centrā 5.augustā notika uzklausīšanas sanāksme par vienota siltumapgādes tarifa projektu, ko SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai. Piedalījās tikai trīs Kraujas iedzīvotāji, divi Daugavpils novada domes deputāti, kā arī divi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Latgales reģionālās nodaļas, divi SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” un divi preses pārstāvji. Klāt nebija nedz novada domes, Naujenes un Kalkūnes pagasta pārvalžu vadītāji, nedz arī Kalkūnes pagasta iedzīvotāji.

Pirms sanāksmes Kraujas iedzīvotājs Semjons Jelisejevs pastāstīja, ka par šo pasākumu bija uzzinājis no kaimiņienes. Iedzīvotāji arī sanāksmē pārmeta, ka informācijas par tarifa projektu un tā apspriešanu nebija nedz kāpņu telpās, nedz presē. Kā skaidroja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Latgales reģionālās nodaļas vadītājs Jānis Kravalis un SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” valdes loceklis Aivars Elksniņš, pēc likuma paziņojums bija jāpublicē tikai „Latvijas Vēstnesī”, tas arī bija izdarīts, tāpat informācija bija arī Daugavpils novada mājas lapā www.dnd.lv.

A. Elksniņš informēja, ka Naujenes un Kalkūnes pagastu vienota apkures tarifa projekts tapa, pateicoties pašvaldības 1,9 milj. eiro ieguldījumam Vecstropu ciema katlu mājas un siltumtrašu celtniecībā, kas ļaus pāriet no gāzes uz šķeldas apkuri. Turklāt šķeldas cena ir zemāka un arī daudz stabilāka nekā gāzes cena (tā mēdz svārstīties vismaz 6-7 reizes gadā). Līdz ar to uzņēmums varēs saražot siltumu par zemāku pašizmaksu, tāpēc arī tarifs tiek piedāvāts zemāks -- 56,22 eiro par MWh pašreizējo 50,03 -- 84,31 eiro Naujenes un 63,72 eiro Kalkūnes pagastā.

Visu rakstu lasiet 8.augusta numurā.