„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.4 °C
apmācies

Lietusgāze sarīkoja Daugavpilī plūdus

Lietusgāze 9. augustā Daugavpilī bija līdzīga ūdens stihijai, kas pilsētu piemeklēja 20. jūlijā. Arī toreiz 10—15 minūtēs applūda lielākā daļa pilsētas centra krustojumu un vairāki privātmāju pagalmi.

Autovadītājiem, kurus stihija pārsteidza ceļā, nācās pārvarēt ūdens šķēršļus, bet Rīgas iela pārvērtās Venēcijas kanālā. Joki nenāca prātā arī Tukuma ielas iedzīvotājiem, kuriem pirms nepilna mēneša lietusgāze jau bija sagādājusi raizes un kuri atkal bija spiesti vērot, kā ceļas lietus ūdens līmenis un iet bojā raža.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns teica, ka avārijas izskalojumu nebija, zaudējumu nav: „Ko mēs varam izdarīt, ja vienā mirklī nolīst nokrišņu mēneša norma? Lietus ūdens kanalizācija netiek galā ar tādu ūdens daudzumu. Tā ir ierīkota atbilstoši pašreizējiem tehniskajiem standartiem."

Visu rakstu lasiet 12.augusta numurā.