„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

Galvenais ir izdarīt pareizo izvēli

Vairākums absolventu jau ir izdarījuši savu izvēli, dodot priekšroku Latvijas vai ārzemju augstskolām, profesionālajām izglītības iestādēm. Daugavpilietis Ņikita Gavrilovs, kurš veiksmīgi studē un strādā Dānijā, pastāstīja, cik svarīgi ir izdarīt pareizo izvēli.

Ņikita jau kopš sešpadsmit gadu vecuma vienlaikus ar mācībām skolā profesionāli nodarbojās ar video un strādāja par operatoru televīzijā. Viņš aizrāvās arī ar fotografēšanu.

Ņikita vēlējās studēt mediju jomā, bet tolaik Latvijā nebija šādas iespējas. Lai gan viņš iesniedza dokumentus Sanktpēterburgas augstskolā un iestājās, daugavpilietis bija spiests pārdomāt, jo mācīšanās un dzīvošana Krievijas kultūras galvaspilsētā bija pārāk dārga.

„Jūnijā pabeidzu Daugavpils Valsts ģimnāzijas 12. klasi, bet augustā jau biju Dānijā, kur iestājos universitātē multimediju dizaina programmā. Dānijā ir bezmaksas augstākā izglītība, turklāt tagad atbraucējiem maksā arī labu stipendiju. Tādējādi no paralēlklasēm stāties vienā un tajā pašā programmā uz Dāniju aizbraucām trijatā. Jāatzīmē, ka tā ir ļoti daudzveidīga programma, kas paredzēta tam, lai students divu gadu laikā varētu izlemt un izdarīt turpmāko izvēli. Mēs mācījāmies visu – sākot ar dizainu un beidzot ar programmēšanu.

Visu rakstu lasiet 15.augusta numurā.