„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.2 °C
apmācies

Direktore bērnunamā veido vienu lielu ģimeni

„Pie kā jūs atnācāt?” pie ieejas Daugavpils bērnunamā-patversmē „Priedīte” stingri noprasa aptuveni astoņus gadus vecs zēns. Uzzinājis, ka nāku pie "Ļusjas tantes", pavada mani tieši uz direktores kabinetu, kura durvis vienmēr ir vaļā.

„Ļusjas tante” – tā septiņdesmit bērnunama audzēkņi sauc savu direktori Ludmilu Smikovu, bet viņa sen zina, kā kuru sauc. L. Smikova direktores pienākumus sāka pildīt pirms trim mēnešiem, un kopš tā laika gaisotne bērnunamā ir būtiski mainījusies.

Pirms trim mēnešiem patversmē bija 74 bērni vecumā no diviem līdz 18 gadiem. Pašlaik viņu skaits nedaudz sarucis – viens puisis, kurš sasniedzis pilngadību, pārcēlies uz dzīvi pie radiniekiem. Divi bērni – brālis un māsa, tagad dzīvo audžuģimenē, bet nesen viena meitene pārcēlās uz dzīvi ASV, amerikāņu ģimene interesējas vēl par dažiem bērniem.

Grūti noticēt, ka no visiem bērnunama – patversmes „Priedīte” iemītniekiem tikai divi (!) ir apaļi bāreņi.

Visu rakstu lasiet 15.augusta numurā.