„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.1 °C
nedaudz mākoņains

Dodas uz Aglonu izlūgties mieru

Šodien, 15.augustā, Aglonas bazilikā tūkstošiem ticīgo svin Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas dienu, Aglonā ir pulcējušies svētceļnieki, kas mērojuši ceļu no visiem Latvijas novadiem.

Daugavpils Jēzus Sirds katoļu draudzes ticīgie devās svētceļojumā uz Aglonu10. augusta rītā. Svētrunā draudzes prāvests Andris Ševels pateicās svētceļojuma rīkotājai Veronikai Saveļjevai un ticīgajiem, ka viņi šogad iet ar devīzi no Svētajiem Rakstiem „Lūk, tava māte”. Šos vārdus Jēzus, būdams piesists pie krusta, teica savam māceklim Jānim.

Vairākus gadus uz Aglonu ceļu mēro arī Lūcija Tihanoviča ar meitu Santu. Abas caur lūgšanu un apceri vēlas atgūt ikdienā pazaudēto sirds mieru. „Varbūt tas ir egoistiski -- lūgt sirds mieru, tomēr tas ir vajadzīgs katram no mums. Kur atdzimst miers, tur atdzimst arī mīlestība uz Dievu, cilvēkiem un dzīvi,” sacīja Lūcija.