„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Ko nedrīkst mest atkritumu konteineros?

Beidzamajās divās nedēļās visapspriestākā tēma Daugavpilī ir atkritumu izvešana, jo īpaši privātajā sektorā. „Latgales Laika” redakcijai pastāvīgi zvana māju īpašnieki un jautā: „Ko tad drīkst mest atkritumu konteineros?” Uz šo un citiem jautājumiem atbild uzņēmuma „Clean R” transporta un darījumu ar klientiem dienesta vadītājs Valērijs Stankevičs.

Līdz aizvadītās nedēļas vidum atkritumu apsaimniekošanas līgumu ar uzņēmumu „Clean R” bija noslēguši aptuveni 60—65% fizisko personu un aptuveni 30—35% juridisko personu. Valērijs Stankevičs uzskata, ka tik zems juridisko personu procents skaidrojams ar vājo aktivitāti, kā arī dažādiem citiem faktoriem. „Daudzas firmas ir radušas izmest savus atkritumus kopējos konteineros un maksāt par to noteiktu summu. Savukārt tagad tām ir jāpārkārtojas un jāslēdz atsevišķs līgums par atkritumu izvešanu. Ar juridiskām personām mēs strādāsim individuāli. Piemēram, pašlaik notiek sarunas ar uzņēmējiem par kopējiem konteineriem Rīgas ielā, lai galvenajā ielā konteiners nebūtu jānovieto pie katra veikala,” pastāstīja V. Stankevičs.

Viņš atzīmēja, ka, iespējams, uzņēmums būtu vērsies pie iedzīvotājiem, aicinot slēgt līgumus, bet firmai nav pieejama iedzīvotāju datu bāze. Tāpēc viņiem jāierodas pašiem noslēgt līgumu.

Visu rakstu lasiet 15.augusta numurā.