„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Aglonā lūdzās par mieru Ukrainā un visā pasaulē

14. un 15.augustā cilvēki no visiem Latvijas novadiem, valsts amatpersonas, ārzemju svētceļnieki atnāca kājām, atbrauca ar velosipēdiem, auto vai atlidoja ar helikopteru uz Aglonu, lai piedzīvotu lielāko garīgo notikumu Latvijā -- Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas svētkus. Ievadot Dievmātes svētkus, Latvijas Katoļu Baznīcas arhibīskaps Rīgas metropolīts Zbigņevs Stankevičs uzsvēra, ka ir jālūdz īstu brīvību, jo to nevar iemantot bez sadarbības ar Dievu, savukārt īsta brīvība ļaus uzplaukt arī cerībai, kas ir pamatu pamats, lai cilvēks būtu laimīgs arī tepat Latvijā.

Pie Dievmātes troņa savas lūgšanas nolika gan ticīgie, bīskapi, garīdznieki, tostarp kāds ukraiņu priesteris, lai lūgtos par Ukrainu, gan arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ministru prezidente Laimdota Straujuma, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ministri, pašvaldību vadītāji.

Savu lūgšanu pauda arī Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Proti, svētku centrālajā Krustaceļa lūgšanā, kur piedalījās ap 55 000 cilvēku, atgādināja, ka lūgšanā jāapcer krusts, tas simbolizē ne tikai Kristus lielo mīlestību uz mums, bet arī katra cilvēka, sevišķi jau kara upuru, ciešanas, sāpes, tāpēc šobrīd, uzlūkojot krustu, Dievam jālūdz mieru Sīrijā, Irākā, Izraēlā, Ukrainai, kur zvaigžņu vietā „pie Doņeckas no debesīm krita bērni”.

Visu rakstu lasiet 19.augusta numurā.