„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Mediķu kolektīvu satrauc informācijas kampaņa pret slimnīcu

 Daugavpils domei un vietējiem plašsaziņas līdzekļiem 14.augustā tika nosūtīta Daugavpils reģionālās slimnīcas kolektīva atklātā vēstule, kuru parakstījuši 347 cilvēki.

Tajā teikts, ka pēdējo dažu nedēļu laikā lielākajā daļā Daugavpils mediju (gan drukātajos, gan elektroniskajos) parādās neglaimojoši raksti un sižeti par Daugavpils reģionālo slimnīcu, par ko kolektīvs ir ļoti satraukts. Īpašu satraukumu rada tas, ka par slimnīcā strādājošo mediķu nekvalitatīvo darbu, korupciju runā Daugavpils domes deputāti, t. sk. tās priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš. Vēstulē teikts, ka personas, kas izplata slimnīcu nomelnojošu informāciju, ir politisku mērķu vadītas.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis preses konferencē vēstuli komentēja šādi: „Diemžēl, priekšvēlēšanu periodā dažiem nedaudz „sakāpj galvā”, un cilvēki, tā vietā, lai strādātu, nodarbojas ar politiku. Ceru, ka šīs iniciatīvas netraucēs slimnīcas darbu. Attiecīgi rīkosimies, lai nepieļautu haosu.”

Nesen radiopārraidē DRS vadītāja Inta Vaivode atzīmēja, ka J. Lāčplēsis dibinātāju sapulcē viņai personīgi nekādas pretenzijas neesot izteicis. „Runājot par Vaivodes kundzi, man ir pretenzijas saistībā ar to, kā viņa tika iecelta, uz kāda pamata, kāpēc tas izdarīts, pārkāpjot prasības, ir arī pretenzijas pret slimnīcas administrācijas darbu. Akcionāri nobalsoja par to, lai tuvākajā sēdē tiktu izskatīts jautājums par valdes locekļa personisko atbildību par uzņēmumam nodarīto kaitējumu,” teica domes priekšsēdētājs.

Visu rakstu lasiet 19.augusta numurā.