„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Pikets par atkritumu apsaimniekošanu notika ar politisku pieskaņu

18.augustā pie Daugavpils domes notika sankcionēts pikets par atkritumu apsaimniekošanas tēmu, protestējot pret jauno atkritumu operatoru SIA „Clean R” un pašvaldības nostāju šajā jautājumā. Lai arī iepriekš tika paziņots, ka esot pieteikušies vismaz 300 Daugavpils iedzīvotāji, uz piketu ieradās vien ap divdesmit dalībnieki.

Cilvēkiem rokās bija plakāti un uzrakstiem „Mēs par tīru un sakoptu Daugavpili”, „Nemēslo, tur kur dzīvo” u.tml., dažus no tiem papildināja attēli ar izgāztiem atkritumiem.    

Viens no skaļākajiem piketētājiem izrādījās biedrības „Grīvas attīstība” vadītājs un bijušais domes deputāts Mečislavs Truskovskis, kurš apgalvoja, ka pilsētā valdot antisanitāra gaisotne un vainīga esot pašvaldības bezdarbība.

Sūdzības uzklausīja un pierakstīja piketa organizētājs - nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” Daugavpils nodaļas vadītājs Aleksandrs Korņilovs. Viņš ir Saeimas deputāta kandidāts no apvienības saraksta.

Pie piketētājiem iznāca priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe un izpilddirektors Andrejs Kursītis. P. Dzalbe skaidroja, ka pašlaik ir pārejas periods, tāpēc rodas nesaprašanās, kas tiekot risinātas. P. Dzalbe uzsvēra, ka konteineru skaits tiek palielināts, dažu dienu laikā pilsētā novietoti 70, kā arī tikšot uzstādīti konteineri lielgabarīta atkritumiem.

A.Kursītis pauda nožēlu, ka problēmas tiek risinātas šādi, jo pikets, pēc viņa domām, esot vien atsevišķu personu sarīkota bezmaksas priekšvēlēšanu kampaņa.