„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Par maluzvejniecību var tikt ierosināta krimināllieta

Salīdzinājumā ar nārsta laiku, vasarā maluzvejniecības apjomi ievērojami sarūk. Taču pārkāpēji joprojām turpina savu nelikumīgo rūpalu un zvejo zivis valsts ūdenstilpēs. Lai uzzinātu, kāda ir situācija mūsu reģionā, „Latgales Laiks” aicināja uz sarunu Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vecāko inspektoru Arvīdu Vigulu.

„Amatiermakšķerēšanas noteikumu ievērošana šogad ir stabila, var pat teikt – apmierinoša. Ir augusi ne tikai amatieru makšķerēšanas meistarība un tehnika, bet arī ētika. Protams ir sastopami arī pārkāpumi – nav makšķerēšanas karšu, bet, kā jau teicu, situācija ir apmierinoša. Agrāk pārkāpumi, kas saistīti ar makšķerēšanas kartēm, bija ļoti izplatīti, bet tagad tā ir diezgan reta parādība, pat tajās ūdenstilpēs, kur pārbaudes notiek retāk,” pastāstīja Arvīds Viguls. Jāatzīmē, ka amatiermakšķerēšanā pastāv modes tendences, piemēram, pavisam nesen populārs bija trollings, bet tagad modē ir makšķerēšana ar kvoku. Kvoks ir vālīte, kas rada klunkšķošas skaņas, ja ar to uzsit pa ūdeni, kvoku izmanto samu ķeršanā. Arvīds Viguls atgādina, ka, neskatoties uz dažādām viltībām, jāievēro makšķerēšanas noteikumi – ne vairāk kā trīs sami, bet, ja sams ir īsāks par 50 cm, tas jāatlaiž atpakaļ jebkādā stāvoklī.

Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.