„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Cietokšņa hospitāļa ēkā skan Buņina stāsti

Otrais starptautiskais teātra festivāls „Telpa Daugavpils” ir sācis darbu, un pusotru nedēļu Daugavpils cietokšņa bijušā kara hospitāļa ēkā rosīsies dramaturgi, scenogrāfi un režisori no Latvijas, Polijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Viņi veidos Ivana Buņina stāstos balstītas performances, ko varēs noskatīties 27. un 28.augustā.

Festivāla atklāšanā 19.augusta vakarā Daugavpils teātra valdes locekle Rita Strode teica, ka hospitāļa ēka esot kļuvusi par teātra radošo laboratoriju. Cietoksnī daudzi mākslinieki dažādos laikos ir smēlušies iedvesmu, un to R.Strode novēlēja arī festivāla „Telpa Daugavpils” dalībniekiem.

Festivāla atklāšanas dalībniekiem bija sagatavots pārsteigums – hospitāļa noslēpumainajās telpās, kurp ceļu apgaismoja sveces un vējš brīvi klejoja caur tukšajām logu ailām, Daugavpils teātra aktieri lasīja Buņina stāstu fragmentus.