„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

NVA mājaslapā pieejams Izglītības iestāžu meklētājs

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā ir izveidota jauna elektroniskā sistēma ērtākai izglītības iestāžu piedāvājumu meklēšanai  – "Izglītības iestāžu meklētājs" (http://www.nva.gov.lv/?mode=macibas). Jaunais rīks atrodas NVA portāla galvenās lapas labajā pusē un apkopo informāciju par visām mācību programmām un to īstenošanas vietām, ko klientiem piedāvā izglītības iestādes, ar kurām NVA ir noslēgts līgums par apmācību īstenošanu.

 „Izglītības iestāžu meklētājs” bezdarbniekam vai darba meklētājam palīdzēs izvēlēties tieši viņa vēlmēm vispiemērotāko izglītības piedāvājumu.Izglītības piedāvājumus jaunajā sistēmā var atlasīt gan pēc izglītības programmām, gan īstenošanas vietām. Jaunais rīks ietver izglītības iestāžu kontaktinformāciju, tāpēc klients, izvēloties vajadzīgo izglītības piedāvājumu, var operatīvi sazināties ar attiecīgo izglītības iestādi un uzzināt viņam nepieciešamo papildus informāciju.

 Jaunais elektroniskais rīks ir palīgs tiem bezdarbniekiem un darba meklētājiem, kuri savā filiālē ir saņēmuši apmācību kuponu un kuriem 10 dienu laikā jāatrod apmācību īstenošanas vieta. „Izglītības iestāžu meklētājā” iekļauta informācija par sešām NVA apmācību aktivitātēm:

- Profesionālās tālākizglītības programmas;

- Profesionālās pilnveides izglītības programmas;

- Neformālās izglītības valsts valodas apmācības programmas;

- Neformālās izglītības svešvalodu un datorzinību apmācības programmas;

- Transportlīdzekļu vadītāju apmācības programmas;

- Traktortehnikas vadītāju apmācības programmas.