„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Vislielākā problēma Daugavpils novada skolās ir bērnu trūkums

 

Daugavpils novada skolas jauno mācību gadu uzsāk ar dalītām jūtām. Uzrunājot skolu direktoru konferences dalībniekus, Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, sveicot visus jaunajā mācību gadā, atzina, ka tas būs ļoti saspringts, jo paralēli mācību procesam notiks gatavošanās 11. Latvijas Skolēnu dziesmu un deju svētkiem. J. Jalinska pateicās skolu pedagogiem un administrācijai, kuriem nācās ziedot savu atvaļinājumu, lai piedalītos mācību iestāžu remontos. Joprojām turpinās renovācijas darbi astoņās izglītības iestādēs. Lai arī šovasar izdarīts daudz un skolas kļuvušas pievilcīgākas, visus nomāc viena problēma – skolēnu trūkums. Šajā mācību gadā skolas durvis vērs par 56 bērniem mazāk nekā pērn, faktiski tas nozīmē, ka kļuvis ar vienu lauku skoliņu mazāk.

 

Novada izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša pastāstīja, ka šogad saglabāts iepriekšējais izglītības iestāžu tīkls, strādās 16 skolas un 2 pirmsskolas izglītības iestādes, turklāt šogad paplašināts Naujenes bērnudārzs un tiks atvērta papildus grupiņa, kas vieš cerības nodrošināt ar vietu bērnudārzā visus rindā gaidošos mazuļus.

 

Visu rakstu lasiet 29. augusta numurā.