„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Naujenē ir rekonstruēts bērnudārzs, bet dažviet bērni mācīsies ārpus skolas

 

Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika, Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, galvenā speciāliste metodiķe Janita Zarakovska un Sporta skolas direktors Jānis Skrinda apmeklēja visas skolas, izņemot Špoģu vidusskolu un Kalupes pamatskolu, kur visdrīzāk skolēniem būs jāmācās citās telpās.  

 

Naujenes pirmsskolas izglītības iestādē „Rūķītis”, pateicoties vairāk kā 1,3milj. eiro lielām investīcijām, novada pašvaldība ir ne tikai rekonstruējusi telpas, iegādājusies jaunas mēbeles un virtuves aprīkojumu, bet uzcēlusi arī piebūvi.

Bērnudārza vadītāja Anna Vaidere pastāstīja, ka jaunajā piebūvē būs sporta zāle, interešu izglītības, medicīnas, logopēda un administrācijas kabineti, savukārt vecajā korpusā ir atbrīvojušās telpas jaunai grupai, kuru apmeklēs 21 bērns.

Šogad ar rekonstruēto un nosiltināto mācību ēku un jauno sporta zāli var lepoties Lāču pamatskola, turklāt ieguvēji būs arī Lociku ciema iedzīvotāji, jo arī viņi varēs tur sportot, pastāstīja V. Kezika.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc Špoģu vidusskolas un Kalupes pamatskolas celtnieki netur vārdu -- bērniem būs jāmācās ārpus skolām, V. Kezika teica, ka būvnieki nav pārkāpuši līgumus, kas paredz skolu pieņemšanu tikai 2015. gadā. „Sākoties projektiem, mēs runājām ar celtniekiem, ka labi būtu, ja mācību gads sāktos laikus -- 1. septembrī. Tā bija „džentelmeniska” vienošanās. Diemžēl, Špoģu vidusskolā vēl ir daudz darāmo darbu, tāpēc daļa skolēnu mācīsies Špoģu mūzikas un mākslas skolā, daļa -- Viduslatgales profesionālajā vidusskolā. Ēdināšana gan notiks skolā, un bērnus ar skolēnu autobusiem starpbrīžos atvedīs uz skolu. Celtnieki sola, ka Kalupes pamatskolā līdz 1. septembrim būs izremontēts 2. stāvs, tātad stundas notiks skolā. Ja tas tā nebūs, tad klases pārcelsim uz bijušajās mūzikas skolas telpām,” teica V. Kezika.

 

Visu rakstu lasiet 29. augusta "Latgales Laikā".