„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Starptautiskais Mūzikas un Mākslas festivāls DAUGAVPILS ReStArt 2014III

 

 

 

No 13.septembra līdz 18.oktobrim Daugavpilī notiks III Starptautiskais Mūzikas un Mākslas festivāls DAUGAVPILS ReStArt 2014.

 

Festivāls sāksies sestdien, 13. septembrī, ar krāsaino pastaigu Rīgas ielā. Tajā tiks izgaismoti vēsturiskie nami, skanēs mūzika, notiks gājēju ekskursijas, tiks izvietoti jauni mākslas objekti, sev uzmanību piesaistot darbosies Skursteņslauķis, Mākslinieks, Kalējs, Zelta dāma, Galma āksts un citas dzīvās skulptūras, būs skatāmas fotoizstādes, darbosies keramikas, kalēju un bērnu zīmējumu meistardarbnīcas. Šajā dienā no Rīgas uz Daugavpili atceļos milzīgs Rozā gliemezis. „Mākslai vajag telpu” - ar šādu saukli tas lēnā gaitā dosies pa Rīgas ielu no Dzelzceļa stacijas līdz pat Daugavai. Vakara pastaiga pa Rīgas ielu solās būt krāsaini bagāta, tādēļ nāciet un piedalieties, tā sāksies plkst.18.00.

 

Festivāla turpinājumā visu mēnesi tā apmeklētājiem dažādos koncertos būs iespēja tikties ar Daugavpils Kamerorķestri, Liepājas Simfonisko orķestri, trio „ART – I – SHOCK” (Rīga), Aivaru Broku, Ilonu Kudiņu (ASV) un citiem mūziķiem, apmeklēt Ģertrūdes Zeiles gleznu izstādi, Olgas Saļņikovas (Vitebska) foto izstādi, uzzināt par 60. gadu modes tendencēm modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva (Francija) izstādē, Ilonas Brūveres režisētajā filmā „TAPIERIS” iepazīt tango karaļa Oskara Stroka dzīvi utt.

Festivāla norise ar daudzsološiem mākslas un mūzikas notikumiem turpināsies līdz 18. oktobrim un noslēgsies ar Latgales koru sadziedāšanos Vienības nama koncertzālē.

 

Festivālu rīko: Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils kultūras atbalsta biedrību, Daugavpils Mūzikas vidusskolu, Latviešu kultūras centru, Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils reģiona mākslinieku asociāciju, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Artilērijas pagrabiem, Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāli un Latgales Centrālo bibliotēku.

Festivālu atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Daugavpils Mūzikas vidusskola, Valsts SIA "Latvijas Koncerti"

 

 

Papildus informācija:

Aivars Broks

Kultūras atbalsta biedrība

 

Eleonora Kleščinska

Daugavpils pilsētas domes

Kultūras pārvalde