„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Aicinām virtuālā ceļojumā pa Latvijas-Baltkrievijas pierobežas dabas un kultūras objektiem

 

Daudzveidīgu dabas un kultūras objektu apskati aizsargājamo ainavu apvidū “Augšdaugava” un nacionālajā parkā “Braslavas ezeri” tagad iespējams veikt ne tikai dodoties ekskursijā, bet arī neizejot no mājām vai biroja. Projekta „Pārrobežu daba”* ietvaros tapusi virtuālā tūre, kas kopumā sniedz ieskatu 50 dabas un kultūrvēstures objektos, tūrisma mītnēs un dabas takās Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

 

360° panorāmas fotogrāfijas atspoguļo krāšņas ainavas, dabas takas, muzejus, atpūtas vietas un vēstures liecības – baznīcas, pilis un ciemus – Latvijā un Baltkrievijā.

 

Dabas un kultūrvēsturiskie objekti, kas atrodas aizsargājamās dabas teritorijās gan Latvijā, gan Baltkrievijā ne vienmēr ir ceļotājiem viegli sasniedzami, jo mēdz atrasties nomaļās, grūti pieejamās/piebraucamās vietās. Virtuālā tūre radījusi iespēju aplūkot krāšņās dabas un kultūrvēsturiskās bagātības Latvijas-Baltkrievijas pierobežā ikvienam interesentam.

 

Virtuālais ceļojums „Pārrobežu daba” apskatāms projekta "Pārrobežu daba” mājas lapā un Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā.