„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.8 °C
apmācies

Ābolus pārvērš sulā un vīnā

Laucesas pagasta z/s „Sēlija” saimnieks Alberts Mendriķis ar dēlu Andreju ievāc šī gada ābolu ražu, daļu noliek pagrabā, to vedīs uz Daugavpils novada skolām un Daugavpils tirgu. No pārējiem āboliem spiedīs sulu un raudzēs vīnus. Šogad tiks piedāvāta mājas vīna marka „Sēlijas vīni”, tie būs no vīnogām, upenēm, avenēm, kā arī īpašie, pagatavoti no dažādām ogām, augļiem. Turpat pie mājas ir uzbūvēta vīnu degustācijas zāle un veikals, kur Mendriķu saime uzņems gan pircējus, gan tūristus.

Alberts, kā ierasts, šo sezonu aizvada optimistiski, lai gan pēc pavasara salnām dažu šķirņu ābelītēm nebija ābolu. „Ja laika apstākļi ir labi, tad sezonā dārzs saražo līdz 30 t ābolu. Komercdārzā aug vairāk nekā 30 šķirņu ābeles. Šogad pavasarī tieši ābeļu ziedu laikā pēkšņi uzkrita salna - Vidzemē bija pat mīnus septiņi, pie mums -- mīnus četri, - un nokoda ziedus. Vienas šķirnes ābelēm zari lūst no ābolu pārpilnības, citām tie ir tukši," stāsta saimnieks.

Visu rakstu lasiet 12.septembra numurā.