„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Rezidences dalībnieki atbraukuši no četriem kontinentiem

Marka Rotko mākslas centrā sācis darbu X mākslinieka vārdā nosauktais plenērs. Otro gadu to sauc par rezidenci.

Daugavpilī ieradušies desmit meistari no Latvijas, ASV, Vācijas, Indijas, Austrālijas, Ēģiptes, Lielbritānijas. Centra vadītāja vietnieks Māris Čačka pastāstīja, ka desmit gados Daugavpilī ir pabijuši 123 mākslinieki no 30 valstīm. Tik tālu un eksotisku valstu kā Austrālija, Indija un Ēģipte dalība liecina, ka mākslinieks ir pazīstams visā pasaulē, ārzemniekus nebiedē lielais attālums, viņi vēlas apmeklēt Rotko dzimteni, iepazīt cilvēkus un gūt jaunus iespaidus.

Dažiem dalībniekiem ir saknes Daugavpilī. Piemēram, Tatjana Mihailova pirms 15 gadiem aizbrauca no Daugavpils uz Vāciju, savukārt austrālieša Ričarda Denija senči ir no Latgales. Visi mākslinieki jau novērtējuši cietokšņa īpašo auru, tiesa, dalībniekiem no siltajām zemēm pie mums šķiet vēsi. Latviju plenērā pārstāv Baiba Priedīte un Rihards Delvers.

Visu rakstu lasiet 12.septembra numurā.