„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.1 °C
nedaudz mākoņains

Inscenēta katastrofa ar pussimts cietušajiem

„Dzīvības cena” bija mācības, ko organizēja Latvijas ārstu biedrība un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests kopā ar VAS „Latvijas dzelzceļš” un Daugavpils domi. Pirmajā dienā, 11. septembrī, darbība risinājās Daugavpils dzelzceļa stacijā, kur no sliedēm it kā bija noskrējis pasažieru vilciens.

Mācības sākās ar audio ierakstu – dzelzceļa vagonu klaudzoņa un – pēkšņi sprādziens, pirmie cietušie. Vagons jau iepriekš bija novietots uz sāniem pie sliedēm. Statisti, kuru lomā bija citu reģionu ātrās palīdzības darbinieki, gulēja pie vagona, daļa atradās vagonā.

Viens vagons noturējās uz sliedēm, bet tajā izcēlās ugunsgrēks, tajā bija cilvēki. Kopumā 50 upuri, t. sk. arī „mirušie”.

Vienlaikus notika vēl vienas avārijas likvidācija. Bija bojāta cisterna ar bīstamām vielām, sākās noplūde. Ugunsdzēsēji kopā ar dzelzceļniekiem veica pasākumus, lai likvidētu draudus. Ieeja teritorijā – tikai speciālos aizsargtērpos.

Visu rakstu lasiet 16.septembra numurā.