„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Dekāns Aleksandrs Madelāns pateiksies Aglonas Dievmātei

18.septembrī ar pateicības Svēto Misi, ko vadīs Rēzeknes-Aglonas diecēze bīskaps Jānis Bulis un sāksies plkst.12.00 Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs baznīcā, dekāns emeritus Aleksandrs Madelāns pateiksies Aglonas Dievmātei par svētītajiem priesterības 65 gadiem.

Sarunā „Latgales Laikam” priesteris uzsvēra, ka, pateicoties Aglonas Dievmātei, viņš kļuvis vesels, vēlāk kļuvis par priesteri, tāpat Dievmāte ir bijusi klāt visus kalpošanas gadus.

Vaicāts, kāpēc mūsdienās baznīcās baznīcas kļūst tukšākas, A.Madelāns saka: "Mēs zinām, ka bērnu dzimst mazāk. Tomēr īstais iemesls ir cits. Priesteris ir tas, kurš draudzi apvieno vienā lielā ģimenē. Es mīlu bērnus, bērni mīl mani. Redzu, puika uz ceļiem cītīgi lūdz Dievu. Noglāstu galvu, saku -- nāc, paskaties, cik ir labi kalpot pie altāra. Pasaku to otro reizi, bet trešajā reizē viņš jau ir pie altāra. Tāpēc man nekad nav pietrūcis ministrantu, svētdienās piekalpoja 15-20 zēni, jaunieši. Viņi skatījās, kā es kalpoju, pēc tam paši kļuva par priesteriem. Ar manu svētību Katoļu Baznīcā kalpo jau 8 priesteri. Tik daudz jauno priesteru nav nevienam citam priesterim. Pateicība Dievam!"

Visu rakstu lasiet 16.septembra numurā.