„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Dzejas dienās gan lasīja grāmatas, gan dejoja stepu

Tradicionālās Dzejas dienas Daugavpilī un Daugavpils novadā noritēja no 9. līdz 13.septembrim un, kā allaž, bija ļoti daudz tikšanos ar autoriem, dzejas lasījumu, prezentāciju un citu pasākumu.

Latgales Centrālā bibliotēka piedāvā visiem interesentiem apskatīt izstādi „Literārā Daugavpils”, kas darbojas lasītavā. Pilsētā dzīvojošo autoru izdoto grāmatu klāsts ir plašs, kā arī ir apskatāms kopkrājums „Dzejas dienas”, kas šogad izdots jau 24.reizi. Izstādes atklāšanā krājuma pašreizējās redaktores Faina Osina un Linda Kilevica atcerējās tā izdošanas iniciatorus Osvaldu Kravali un Larisu Kudrjašovu, kā arī iepriekšējos redaktorus Valdi Ķikānu, Annu Rancāni, Borisu Cileviču un Josifu Trofimovu.

Savukārt jaunizdotā krājuma „Dzejas dienas 2014” atklāšana notika 12.septembrī Raiņa mājā Berķenele. Berķeneles klētī bērnu un jauniešu teātris „Berķeneles kamolītis” spēlēja savu jaunāko iestudējumu – V.Plūdoņa „Eža kažociņš”. Ciemos pie dzejniekiem un dzejas mīļotājiem bija atbraucis aktieris un stepa dejas meistars Māris Pūris un viņa vadītās studijas „Top Tap Company” jaunie dejotāji.