„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Krāslavā atklāts starptautiskā kulinārā mantojuma centrs

Krāslavā 9.septembrī tika atklāts kulinārā mantojuma centrs. Tas izvietots vienā no vēsturiskajām Krāslavas pils kompleksa ēkām – bijušajā grāfa Plātera pārvaldnieka mājā. Vairākus mēnešus ilga ēkas rekonstrukcija, bet nu beidzot centrs atvēris durvis saviem apmeklētājiem.

Desmit gadu laikā Latgalē īstenoti trīs nozīmīgi pārrobežu sadarbības projekti kulinārā mantojuma jomā, divus no tiem īstenojusi biedrība Eiroreģions „Ezeru zeme”, kas arī aizsāka kulinārā mantojuma tīkla attīstību Latgalē. Trešais projekts turpina iesākto un tapis kopā ar Baltkrievijas kolēģiem. Projekta „Bella Cuisine” noslēgums notika 9. septembrī svinīgā gaisotnē ar starptautisku konferenci Krāslavā, kuras laikā projekta partneri pārrunāja paveikto un turpmākās idejas kulinārā mantojuma attīstības jomā. Par vienu no galvenajiem pasākumiem šajā dienā kļuva starptautiskā kulinārā mantojuma centra atklāšana Krāslavā.

Atjaunotajā ēkā apmeties arī Krāslavas Tūrisma un informācijas centrs un suvenīru veikaliņš, te atradīsies arī Latgales kulinārā mantojuma koordinējošā organizācija - pērn Latgales uzņēmēju nodibinātā biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs”. Krāslavas TIC un projekta vadītāja Tatjana Kozačuka pastāstīja, ka te būs iespēja pulcināt kopā ēdināšanas sektora un tūrisma uzņēmējus, mājražotājus un amatniekus. Ar laiku iecerēts arī izveidot virtuvi un lielāku zāli semināriem un degustācijām. Jāpiebilst, ka tieši šogad aprit 10 gadi, kopš Krāslava iesaistījusies kulinārā mantojuma tīklā.

Visu rakstu lasiet 16.septembra numurā.