„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Izdos grāmatu par Daugavpils teātri

Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē Daugavpils domes deputāti apsprieda grāmatas „Daugavpils teātra vēsture” izdošanas lietderīgumu.

Grāmatas autore ir pētniece, pazīstama teātra kritiķe Silvija Geikina. Viņa lūdz pilsētas domei finansiālu atbalstu 5000 eiro. Kā teica komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis, jautājums jau ir iztirzāts vairākās darba grupās un tagad nolemts apspriesties ar speciālistiem un deputātiem.

Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Giptere teica, ka labs pasākums ir jāatbalsta, jo Daugavpils teātrim ir bagāta un interesanta vēsture, grāmatu varēs prezentēt dažādos pasākumos, turklāt nākamajā gadā Daugavpils svinēs jubileju. Labus svētkus var sarīkot, organizējot prezentāciju gandrīz 300 lappuses biezam nopietnam pētījumam ar retām fotogrāfijām un aculiecinieku stāstiem. Viņu atbalstīja deputāts Aivars Broks. Deputāti konceptuāli atbalstīja ieceri, bet galīgais lēmums tiks pieņemts domes sēdē. Iespējams, ideja tiks atbalstīta daļēji, vai arī izvēlēsies variantu, lai par noteiktu summu nopirktu dažus simtus grāmatas eksemplāru pēc tās izdošanas.