„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Vispirms atjaunos biežāk lietojamos ceļus

Pašvaldības ceļu uzturēšanai līdz 2020. gadiem no akcīzes un citu preču nodokļu ieņēmumiem 80% plānots atvēlēt pašvaldībām un 20% -- valstij, tāpat būs sakārtoti gandrīz visi ceļi, kas atrodas Daugavpils pievārtē, 19. septembrī solīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss un VAS „Latvijas valsts ceļi” valdes loceklis Edgars Strods, runājot par ceļiem ar Daugavpils novada un pilsētas domes vadību un pagastu pārvaldniekiem. Piedalījās arī VAS „Latvijas dzelzceļš” prezidents Uģis Magonis un VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs.

Tā kā tikai septembrī ir noslēgusies cenu aptauja par šosejas „Daugavpils-Rēzekne-Krievijas robeža” 20 km posma „Daugavpils-Špoģi” rekonstrukciju, tad nākamgad varēs sākties būvdarbi, informēja E. Strods, atgādinādams, ka luksoforu būs daudz, tāpēc autovadītājiem būs jārēķinās, ka ceļā būs jāpavada vismaz 40 minūtes vairāk un būs jāpacieš nelielas neērtības. Šogad tiek atjaunota pa posmiem šoseja „Daugavpils-Rīga”, darbi turpināsies arī nākamgad. Savukārt 2015. gada nogalē tiks izsludināta cenu aptauja par ceļa „Daugavpils-Medumi-Lietuvas robeža” rekonstrukciju.

VAS „Latvijas valsts ceļi” plānā līdz 2020. gadam ir iekļauti arī ceļu „Višķi-Nīcgale”, „Daugavpils-Elerne-Lielborne”, „Daugavpils-Birķineli-Smeline”, „Daugavpils-Krāslava-Krievijas robeža” posmā „Stropi-Krauja”, „Viļāni-Preiļi-Špoģi”, kā arī ceļi „Krāslava-Dagda”, „Dagda-Aglona”. „Vispirms atjaunojam un remontējam tos ceļus, kurus cilvēki izmanto vairāk un biežāk, tāpēc vietējie ceļi paliek otrajā plānā. Bet mēs ceram, ka naudas būs vairāk un arī šie ceļi tiks atjaunoti vairāk, kā to ir ieplānojusi ministrija, ” atzina E. Strods.

Visu rakstu lasiet 23.septembra numurā.