„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.2 °C
apmācies

Atkritumu izvešana nebūs par 40% lētāka, kā tika solīts

Dzīvokļu īpašniekiem Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) apkalpotajās mājās septembrī maksa par sadzīves atkritumu izvešanu ir 2,69 eiro (augustā, iepriekšējā operatora darbības laikā, -- 4,05 eiro).

Kā pastāstīja DzKSU vadītājs Jevgeņijs Oļenovs, sadzīves atkritumu apjomi mainās ik mēnesi, tāpēc pastāv iespēja, ka maksājuma summa nākamā mēneša rēķinā mainīsies.

Lai atrastu optimālo variantu un taupītu iedzīvotāju naudu, DzKSU joprojām veic konteineru skaita un izvešanas reižu korekciju. Apkalpojošā organizācija iepriekš centās noteikt sadzīves atkritumu apjomu, balstoties uz iepriekšējā operatora informāciju. Par pamatu tika ņemtas mājas, kurās ir atkritumu vads, kur var aprēķināt apjomu, piepildījumu un kontrolēt izvešanas reižu skaitu. Savukārt atklātos laukumos konteineru skaits tika aprēķināts pēc dzīvokļu skaita konkrētā mājā, bet par 23% vairāk nekā mājās ar atkritumu vadu.

Neiztika arī bez pārmetumiem jaunajam sadzīves atkritumu izvešanas operatoram firmai „Clean R” – septembrī netika izvests viena atkritumu vada konteiners.

Visu rakstu lasiet 26.septembra numurā.