„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.3 °C
nedaudz mākoņains

Parādniekiem piedraudēs ar salšanu

Daugavpils DzKSU preses konferencē tika veltīta uzmanība rudens galvenajam jautājumam – apkures pieslēgšanai. Kā atzīmēja speciālisti, daži dzīvokļu īpašnieki Daugavpilī ir pieraduši dzīvot uz parāda un tos nemaksāt. Citās Latvijas pilsētās šis jautājums tiek risināts citādi – atslēdzot siltumu.

DzKSU ražošanas un tehniskās daļas vadītāja Vera Raģele pastāstīja, ka vasarā tika veikts milzīgs darbs saskaņā ar iedzīvotāju pieteikumiem, un pašlaik viss dzīvojamais fonds ir sagatavots apkures sezonai. Piemēram, DzKSU darbinieki apkalpojuši gandrīz 1,5 tūkstošus pieteikumu.

Apkures pieslēgšana Daugavpilī notiks pēc ierastās shēmas, būs tikai nelielas izmaiņas. DzKSU atgādina, ka māju vecākajiem, kuriem ir tiesības pieslēgt siltumu, jāiesniedz pieteikums. Tiesa, arī tad, ja mājas vecākais būs aizmirsis savu pienākumu, māja tik un tā tiks pieslēgta. Savukārt mājās, par kuru pieslēgšanu lēmumu pieņem apkalpojošā organizācija, pieslēgšana būs atkarīga no laika apstākļiem, bet gaidīt aukstumu netiekot plānots.

Šogad DzKSU pievērsīs uzmanību mājām, kurām ir parāds „Daugavpils siltumtīkliem”. Tiesa, siltuma piegādātājam vēl jāprecizē parāda apmērs, kurš to interesē. Plānots, ka šādas mājas tiks pieslēgtas pēdējās – aptuveni par 6—7 dienām vēlāk. Grūti pateikt, cik pamatots ir šis pasākums, jo parādnieku dēļ cietīs arī iedzīvotāji, kuri regulāri apmaksā visus rēķinus. Vera Raģele atzīmēja, ka siltumenerģijas aprēķinos tiek uzskatīts, ka patērētājs ir māja, nevis atsevišķs dzīvoklis. Turklāt, saskaņā ar likumu, pārējiem iedzīvotājiem nav tiesību saņemt informāciju par cilvēkiem, kuru dēļ ir izveidojušies parādi.