„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Iespēja izbaudīt sešdesmito gadu modes pasauli

26.septembrī Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī tika atklāta pasaulslavenā modes vēsturnieka, teātra mākslinieka, mākslas zinātnieka, lektora un televīzijas raidījuma „Modernais spriedums” vadītāja Aleksandra Vasiļjeva izstāde „XX gadsimta sešdesmito gadu mode mākslā”.

Daugavpilī viņš ieradās pirmo reizi, devās šurp jau iepriekš, lai paspētu izbaudīt gaisotni, kas valda cietoksnī un telpās, kur trīs mēnešus atradīsies viņa privātkolekcijas eksponāti, kam pasaulē nav analogu. „Rotko centrs uz mani ir atstājis milzīgu iespaidu, tas ir lielākais jūsu pilsētas sasniegums. Ir notikusi grezna brīnišķīgās ēkas rehabilitācija. Darbs šeit sagādāja lielu baudījumu,” teica A. Vasiļjevs.

Pirms izstādes atklāšanas plašai publikai A. Vasiļjevs sagādāja īstu dāvanu preses un Daugavpils kultūras iestāžu pārstāvjiem. Viņš novadīja gandrīz divas stundas ilgu ekskursiju pa uzstādi, demonstrējot savu brīnišķīgo stāstnieka talantu, dziļas modes vēstures zināšanas un lielisku humora izjūtu.

Pirms tikšanās ar modes vēsturnieku, kļuva aktuāls mūžīgais sievietes jautājums „Ko vilkt?” Māca bažas, ka viņš, uzmeties mirklīgu skatu, uzreiz kritiski novērtēs mūsu nepilnīgos tēlus. Taču A. Vasiļjevs uzreiz nomierināja visas jaukās dāmas, kurām veltī savas izstādes un lekcijas: „Izstādes tērpi nebija pieejami parastajiem mirstīgajiem.” Izstādē ir apskatāmi Parīzes, Milānas, Londonas un Ņujorkas augstās modes namu tērpu paraugi, piemēram, „Nino Richi”, „Channel”, „Christian Dior”, modes mākslinieku Īva Senlorāna, Pjēra Kardēna, Pako Rabanes utt. tērpi. Toni modes pasaulē tradicionāli noteica Parīze.

Visu rakstu lasiet 30.septembra numurā.