„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.8 °C
apmācies

Ilūkstes seniori dejoja rudens ballē

25.septembrī Ilūkstes novada pensionāri satikās rudens ballē.

Ilūkstes novada kultūras centra lielajā zālē polonēzes deju solī pirmie ienāca jaunizveidotā vecākās paaudzes deju kolektīva dalībnieki. Tas ir izveidots šogad pēc senioru pasākumu aktīvo atbalstītāju un dalībnieku Marijas un Henrika Slavinsku ierosinājuma, to vada Sandra Stašāne. Dejotāji todien demonstrēja arī tautas dejas. Balles dalībnieki pārliecinājās, ka ar jaunām dziesmām repertuāru ir bagātinājis Ilūkstes novada kultūras centra senioru vokālais ansamblis „Kamenes”.

Tika sumināti zelta kāzu gaviļnieki Tamāra un Ēvalds Smagari un jubilāri Regīna Kurkina, Līvija Tamane, Valija Raubiško, Valija Razminoviča, Valija Pētersone, Ira Ļubecka, Lonija Juhno un Polina Možvila.

Smagaru pāris „Latgales Laikam” pastāstīja ka pirms 50 gadiem iepazinušies, mācoties Daugavpils 1. vidusskolā. Tamāra ilgus gadus strādāja par radio žurnālisti un izglītības nodaļā, bet Ēvalds bija fizikas un matemātikas skolotājs. Pirms pusgada abi sāka dzīvot Ēvalda vecāku mājās Ilūkstē. „Lai būtu kopā uz mūžu, ir jāciena vienam otru, jāpieņem, ka otrs cilvēks var būt citāds nekā tu, jāprot arī piedot. Tagad mūs stiprus un laimīgus dara 4 mazbērni,” teica Tamāra. Ēvalds sievai saka paldies par sirsnību, mīļumu, prieku, ar ko ir caurausta kopā pavadītā pusgadsimta katra diena.

Visu rakstu lasiet 30.oktobra numurā.