„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Kas Latgali pārstāvēs Saeimā?

Latgalē 12.Saeimas vēlēšanās piedalījās mazāk par pusi balsstiesīgo vēlētāji jeb 46,99%. Latgali Saeimā pārstāvēs 15 deputāti – „Saskaņu” visticamāk pārstāvēs 6 pašreizējie Saeimas deputāti Andrejs Elksniņš, Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Vladimirs Nikonovs, Marjana Ivanova-Jevsejeva un Raimonds Rubiks, „Vienotību” 3 deputāti –Saeimas deputāts Dzintars Zaķis, Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs un satiksmes ministrs Anrijs Matīss, ZZS - aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Saeimas deputāti Rihards Eigims un Jānis Klaužs, nacionālo apvienību „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” visdrīzāk pārstāvēs Saeimas deputāte Inese Laizāne, Latvijas Reģionu apvienību - Saeimas deputāts Juris Viļums, bet „No sirds Latvijai” - visticamāk deputāta mandātu iegūs Latvijas Pašvaldību savienības padomniece sociālajos un veselības jautājumos Silvija Šimfa.

„Latgales Laiks” vnoskaidroja no Latgales ievēlēto deputātu viedokli par Saeimas vēlēšanu rezultātiem un iespējām veidot koalīciju. Diemžēl neizdevās sazināties ar Latvijas Reģionu apvienības ievēlēto deputātu Juri Viļumu.

Visu rakstu lasiet 7.oktobra numurā.