„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Subatiešiem beidzot būs sava frizētava un veļas mazgātava

Lai tiktu pie jauna matu griezuma vai frizūras, Subates iedzīvotājiem līdz šim bija jāmēro patāls ceļš uz Ilūksti vai pat Daugavpili, jo savas frizētavas pilsētā nebija jau gadiem ilgi. Pateicoties vietējai uzņēmējai Intai Balodei, beidzot šī problēma ir atrisināta, jo pašā pilsētas centrā viņa atvērusi pakalpojumu kompleksu „Spodrība”, kurā apvienojusi gan frizētavu, gan veļas mazgātavu un sabiedriskās dušas telpas. Inta atceras, ka pagājušā gadsimta beigās Subatē darbojās sadzīves pakalpojumu kombināts, kas piedāvāja iedzīvotājiem veļas mazgāšanu, pirms daudziem gadiem neilgu laiku darbojusies arī frizētava, taču viss iznīcis.

Satiksme uz tuvākajām pilsētām ir ļoti ierobežota, tāpēc subatiešiem beidzamajos gados bijusi jāziedo vesela diena, lai tiktu pie friziera kaut vai matu galus apgriezt.

Domu par frizētavas atvēršanu pilsētā Inta lolojusi jau sen, taču pirms dažiem gadiem biedrības „Subatieši” vadītāja Gunta Okmane iedrošinājusi rakstīt ES projektu un piesaistīt finansējumu ieceres īstenošanai. Projekts tapa un pat ticis apstiprināts, taču Inta atteikusies pieņemt ES finansiālo atbalstu un nolēma visu īstenot pašas spēkiem. „Projekts noteica visu dabūt gatavu par pašas līdzekļiem un tikai pēc tam varēja cerēt uz 40% atmaksu, turklāt man būtu jāatskaitās par katru skrūvīti,” viņa skaidro. Idejas īstenošana prasījusi krietnus ieguldījumus. Izraudzītās telpas, kur savulaik atradies ugunsdzēsēju depo, bija ļoti sliktā stāvoklī, prasīja pamatīgu rekonstrukciju un kapitālo remontu. Inta nolēma, ka labāk visu paveiks pati pamazām un tieši tā, kā to vēlas viņa, nevis nosaka ES prasības, tāpēc darbi ievilkās uz trim gadiem. Tuvākajā laikā telpās vēl tiks uzstādīta krāsns un centrālapkure.

Jaunajā kompleksā par frizieri strādās vietējā meitene Sanita Ūbele, kura šovasar pabeigusi Rīgas Stila un modes profesionālo skolu.

Visu rakstu lasiet 7.oktobra numurā.