„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Kāpēc Špoģu skolā bērni mācās remonta apstākļos?

Pirms nedēļas Špoģu vidusskolas skolēna tēvs (viņš gan nenosauca vārdu un uzvārdu) sūdzējās, ka bērni mācās remonta apstākļos, skolā virmo putekļi un smakas, dažiem skolēniem ir palicis slikti. Viņš jautāja, vai tiešām pašvaldība nevarēja pagaidīt un bērnus no Viduslatgales profesionālās vidusskolas (agrākais Višķu lauksaimniecības tehnikums) telpām pārcelt vēlāk, kad lielākais remonts būs beidzies.

Ierodoties skolā pagājušajā ceturtdienā, varēja novērot šādu ainu -- celtnieki strādāja pirmajā stāvā un centrālajā foajē, un šīs telpas no skolas daļas, kur mācības jau notiek (arī pirmajā stāvā ir klases), durvju vietā ir atdalītas ar melno plēvi. Tā bija rīta stunda, strādnieki kaut ko grieza, iespējams, tāpēc šajā skolas daļā varēja sajust smakas. Arī bērni, kuri skrēja garām, sacīja, ka skolā esot gan smakas, gan putekļi.

Špoģu vidusskolas direktors Jānis Belkovskis „Latgales Laikam” pastāstīja, ka zēnam, kas mācās 7. klasē, patiešām šausmīgi sāpējusi galva, viņš bijis pie ģimenes ārsta, kurš viņu nosūtījis mājās. „Puika šonedēļ skraida pa skolu, viņam nekas nekaiš. Man pašam ir alerģiskā astma, taču, kopš notiek remonti, man nav bijis veselības problēmu. Vecāki nav zvanījuši vai teikuši, ka bērni skolā jūtas slikti,” pastāstīja J. Belkovskis.

Visu rakstu lasiet 10.oktobra numurā.